Jak vybrat garážová vrata?

Dům z garáží skýtá mnoho výhod. Krom jistého a pohodlného parkování, máte i prostor pro dílnu případně další úložný prostor. Jak ale zajistit bezpečnost vašeho vozidla a domova spolu s estetickým vzhledem? Moderní garážová vrata nabízejí široké spektrum možností, ve kterých je lehké se ztratit. Pomůžeme vám trochu se lépe zorientovat.

Garážová vrata a jejich výběr

Typy vrat

Při výběru garážových vrat je důležité zvážit prostorové požadavky a náročnost instalace. Existují různé typy vrat, z nichž každý má své specifické výhody a nevýhody:

  • Sekční vrata: Tato vrata se skládají z několika panelů, které se při otevírání posouvají po kolejnicích podél stropu garáže. Jsou ideální pro garáže s nízkým nadpražím a nabízejí dobré izolační vlastnosti. Variantou jsou i vrata, která se pasou mají do stěny, ty ale vyžadují více prostoru a eliminují možnost oken.
  • Rolovací vrata: Fungují na principu rolet, kdy se vrata navíjejí do boxu umístěného nad vjezdem do garáže. Jsou skvělou volbou pro garáže s omezeným prostorem, protože nevyžadují žádné boční ani stropní místo.
  • Výklopná vrata: Tento typ vrat se při otevírání vyklápí ven a následně zasouvá pod strop garáže. Jsou robustní a snadno se instalují, ale vyžadují více prostoru před garáží.
  • Křídlová vrata: Klasická vrata, která se otevírají jako dveře. Jsou jednoduchá na instalaci, ale rovněž potřebují dostatek prostoru před garáží.

Dálkové ovládání

Moderní garážová vrata lze ovládat několika způsoby, které zajišťují pohodlí a bezpečnost. Tradiční ruční otevírání je stále běžné, ale většina současných systémů nabízí dálkové ovládání prostřednictvím pokročilých technologií.

Může jít například o dálkové ovládání, kdy máte ovladač na klíčence nebo ovládání přes mobilní aplikaci. Později jmenovaná poskytuje často i možnost monitorování a ovládání vrat odkudkoli, což je obzvlášť užitečné při dlouhodobé nepřítomnosti.

Zabezpečení vrat

Bezpečnost je jedním z nejdůležitějších aspektů při výběru garážových vrat. Moderní technologie nabízejí řadu funkcí, které chrání váš majetek před neoprávněným vniknutím. Mnoho garážových vrat je vybaveno automatickými zámky, které se aktivují při každém zavření vrat. Další možností jsou integrované alarmové systémy, které se spustí při pokusu o násilné otevření. Čtečky otisků prstů a klávesnice na kód lze také použít pro zvýšení zabezpečení. V neposlední řadě má dnes už mnoho vrat bezpečnostní senzory, které detekují překážky a zabraňují nechtěnému zavření vrat, čímž chrání vás, vozidlo nebo i domácí zvířata.

Design

Předpokládáme, že vám záleží i na celkovém vzhledu vašeho domova a budete vybírat vrata, která ladí s architekturou domu a přispívají k jeho estetické hodnotě. Dveře mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je ocel, dřevo, hliník nebo plast. Každý materiál má své estetické a funkční vlastnosti. Rovněž výběr barev a povrchových úprav je pestrý. Můžete zvolit vrata, která kontrastují s barvou domu, nebo naopak splynou s jeho fasádou. Nabízí se i doplňky typu vestavěných dvířek nebo skleněných průhledů.

Investice do kvalitních vrat se vám vrátí v podobě dlouhodobé spolehlivosti a ochrany vašeho majetku. Garážová vrata GRESS dovedeme přizpůsobit na míru vašim potřebám. Neváhejte se na nás obrátit. S výběrem vhodné varianty vám rádi pomůžeme.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.


Opište text z obrázku, prosím: